Transparantie

Koffievlek

Transparantie is de basis

Zeggen dat je een sociale en circulaire organisatie bent is 1, maar je moet het ook echt doen! Daar geloven wij in. En hoewel het soms lastig is om alle processen inzichtelijk te maken, willen we daarvoor toch onze stinkende best doen. Kortom, omdat we graag doen wat we zeggen en zeggen wat we doen, delen we op deze pagina al onze gegevens.

Code Sociaal Ondernemen

De Code Sociale Ondernemingen is gebaseerd op dé grondslag van sociaal ondernemen, namelijk impact first. De Code omvat 5 principes​​​​​, die tezamen laten zien waar sociaal ondernemen voor staat. Elk van de 5 principes wordt in de Code gevolgd door een praktische uitwerking. De sociaal ondernemer kan ervoor kiezen die principes – en daarmee de Code – te onderschrijven. Voegt de organisatie vervolgens ook echt de daad bij het woord en doorstaat deze de beoordeling door een Review Board, dan wordt de sociale organisatie opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen.​​​​​​

Wat is het doel van de Code Sociale Ondernemingen?

De Code Sociale Ondernemingen creëert herkenbaarheid en vertrouwen. Is een organisatie opgenomen in het Register, dan kan iedereen – van consument tot overheid en van medewerker tot investeerder – zien dat het, tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, gaat om een sociale organisatie. De Code is ook een stuk gereedschap op de weg naar groei en verbetering: sociaal ondernemen is een proces en in dat proces kan de Code als gids fungeren. En last but not least, door toetreding tot het Register wordt de sociaal ondernemer onderdeel van een lerend netwerk van gedreven collega’s die, ieder op hun eigen wijze, hetzelfde doel nastreven: impact first! De ondernemingen in het Register houden elkaar scherp – door peer review (collegiale evaluatie) – en stimuleren elkaar door uitwisseling van kennis en ervaring.

0
    0
    Mijn bakkie
    Jouw bakkie is leegGa terug